Who links to me?

05 augusti, 2005

Lila stuga

Hej igen!
Det var längesedan jag skrev men jag har haft mycket att göra i kolonin. Nu har jag fått fint staket och vindskydd på baksidan. Vi var tvungna att fälla ett litet träd och såga bort gamla stubbar. Tur att jag har min man och den snälle grannen S. annars hade det inte varit klart på långa vägar. S. och vi har köpt en murad grill tillsammans och härom kvällen hade vi invigning av den. Det var verkligen mysigt!! Nu återstår målning av huset.
Det var mycket funderade hit och dit innan jag kunde besluta mig för färg. Många andra är faluröda och ljust gula, men mitt är gammelrosa och jag vill ha en färg som passar mig och inte de andra stugorna. Jag bestämde mig för lavendelblå och köpte mig en provburk och igår målade jag framsidan. Det blev fint, fast lysande och jag förstod att maken inte tyckte att det var lika tjusigt som jag. Det var också mer lila än blått och idag var jag ute igen och glodde. Men jag tror att jag ska ha det så ändå. Det är ju pyttelitet och rätt roligt med ett lavendelblått-lila hus på 5 m2. UNGEFÄR NÅGOT MITT EMELLAN DEN HÄR FÄRGEN OCH DENNA.
Nu måste jag bestämma om jag ska ha vita eller svarta knutar. Förslag?? Jag ska sätta in en bild så kan ni se.

Katten ja. Hon är numera innekatt hos E. och heter Tessla. Hon trivs som fisken i vattnet och ligger på egen fleecefilt i soffan och myser. Igår var jag hemma hos E. och rakade av alla stora tovor på katten. Det var några som var knytnävsstora och tro det eller ej, men hon spann hela tiden och låg alldeles stilla. Det var nog skönt att bli av med dem fast nu ser hon lite naken ut på rumpan och ryggen. E har försökt att gå ut med henne i sele, men hon vägrar. Hon har nog hemska upplevelser från sitt uteliv och vill inte tillbaka till det igen. Hon har verkligen fått det bra hos E och de trivs såååååå bra tillsammans. Men riktigt har Tessla inte bott in sig ännu, men det kommer. I början låg hon bara under soffan, men nu kommer hon och vill ligga i knät och bli kelad och hon går på "lådan" utan problem. Jätteskönt att det löste sig så bra för Tessla och jag har blivit utnämnd till 1:a kattvakt när E. måste resa bort.
Ett hedersuppdrag!!

6 kommentarer:

Rita sa...

Varför just vita eller svarta knutar? Det är jättetjusigt med samma som huset, MEN flera nyanser mörkare eller ljusare!
Tacka E för Tesslas skull,, jag blev jätteglad, är ju själv kattägare!

Pollymia sa...

Vita knutar röstar jag på.

Härligt med Tessla, hon är nog lycklig över att fått en egen människa!

Annela sa...

Jo, alla skulle ha en egen människa.
Det där med knutar i annan mörkare eller ljusare har jag också funderat på. Det kan nog bli snyggt. Men vita var också gulligt och svarta tycker jag är fräckt för det har nästan ingen annan på koloniområdet. Får väl värka på det lite till. Tack för hjälpen änså!

Lyckliga Grodan sa...

Tessla var ett alldeles jättefint kattnamn. vi ska ju bli med katt igen om en månad, och vi letar kattnamn. vi kanske lånar det.
det blir nog fint hursom med knutarna.

Annela sa...

Tack grodan! Ni får gärna låna namnet. Jag tror att det kommer från Nalle Puh, men vad Tesslan är minns jag inte.
Jag har förresten länkat till din blogg. Jag hoppas att det var OK

Lyckliga Grodan sa...

tack... jag har inte lärt mig länka till andras sidor ännu.. men jag lär mig nåt nytt varje dag.

Who links to me?