Who links to me?

04 juni, 2005

Böcker böcker böcker...

Här kommer svaren på Pollymias utmaning.

1. Total number of books owned?
Ja, detta är en svår fråga. Det finns ju böcker och böcker och om jag ska räkna alla som står i bokhyllorna och som finns i lådor på vinden (i brist på hyllor och väggyta) så är det upp emot 8-900 mellan tummen och pekfingret.

2. The last book I bought ?
var faktiskt Hanne Vibeke Holst: "Min mosters migrän", som jag hade svårt att lägga ifrån mig. Ett stycke modern kvinnohistoria skildrat oerhört detaljerat och intressant - genom hennes mormor, mamma, syster och henne själv. LÄS!!

3. The last book I read?

"A Paper Life" av Tatum O'Neill. Hon beskriver sitt liv som barnstjärna, sin svåra barndom och uppväxt, sitt missbruk, sitt äktenskap med John McEnroe och sin karriär. Mycket läsvärd!!

4. Five books that meant a lot to me.
Håhåjaja, det är inte lätt att välja, men det får bli
1. "Myggan Nippe möter Strump och Strumpa" - en älskad barnbok, som jag fick i julklapp av min pappa när jag var 6 år - om myggans Nippes liv och äventyr med Strump och Strumpa (2 små kottetroll) och hans vän Eller Propeller (harkrank).
Jag blev jätteglad när jag fann den på Tradera och vann budgivningen.

2. "Bombi Bitt och jag" - Fritiof Nilsson Piraten. Här upptäckte jag Piratens fantastiska språk och humor och en hel värld öppnade sig. Min favorit blev senare "Bock i örtagård". Mitt skånska ursprung gör nog också sitt till att jag uppskattar honom.

3. "Hemstaden" av Jacques Werup. En barndomskildring från Malmö, som jag kände igen mig i. Han har på kornet beskrivit "Malmöheten" som han kallar det. Den läser jag ofta om och fnissar.

4. "Till alla människor på jorden och i Malmö" av Björn Ranelid - en av mina favoritförfattare. Här skriver han om sin barndom i Malmö och det var intressant att läsa, dels för att jag var så väl bekant med miljön och dels därför att han är så speciell. Han har ett underbart, ordrikt språk som absolut inte låter sig läsas raskt. En författare att vila i, och han håller föredrag och talar likadant som han skriver. Enastående!!!

5. "Pelargoner" av Christa Holm. Min pelargonbibel - ett nyväckt intresse, som hjälpte mig en bit på vägen i mitt sorgearbete efter min mammas död.

Kanske fick ni lite boktips också??

Sov gott!!! zzzzzzzzzzzzzZZZZZZZZZZ1 kommentar:

Anonym sa...

Skönt att se titlarna på de senast lästa. Jag hade redan glömt dem.

Kram från Pia-Lia

Who links to me?