Who links to me?

13 juni, 2005

Snigelkriget!!


Igår lyckades jag få med alla tre sönerna på lite trädgårdsarbete i "Hvilan", med varierande entusiasm. Men med mutor kommer man långt och mutor i form av pizza är ett säkert kort. Nåja, H. har lovat att måla om huset och jag har lovat att betala honom för det. A. fick 100:- för att vara arbetare i "Hvilan" så de hade Operation Dagsverke i skolan, så där har jag också lite att fordra. Men sommarjobbet som lantarbetare som A. så gärna ville ha och tjäna lite pengar på blir det nog inte så mycket med. Han vill helst göra det som är roligt och inte så mycket det som behövs.
Men det görs framsteg. Nu har lotten blivit slagen och rabatterna är befriade från smörblommor och förgätmigej. De är ju jättesöta där de står i gult och blått, men jag vill inte ha dem överallt. Nu ser man jorden igen och jag har planterat vit Blomstertobak och nåt halvvisset som heter Påfågelsblomster.
Jag har grävt upp en Bergenia och den var full av stora och små mördarsniglar och de där växterna med sina stora tjocka blad är rena snigel-BB. Men nu ska de andra också bort!!! Krig är förklarat!!

Katten var också på besök, men var inte så hungrig. Hon var törstig däremot och mitt blå fat, som ska fungera som fågelbad, passade utmärkt till kattfontän också. Sedan lade hon sig i skuggan och sträckte ut sig i sin fulla längd - på rygg!!! Brukar katter göra så eller är det bara när de känner sig trygga? Inte vet jag, men mysig är hon i alla fall. Efter ett tag fick hon nog av oss och vandrade iväg. Nästa gång jag åker dit ska hon få lite grädde. Hon är ganska mager och har stora tovor i pälsen. jag får nog ta med en sax också och en borste. Hon behöver inte all sin fluffiga päls nu när det snart är sommar (men var är värmen??)

Men mysigast är ändå att sitta i syrenbersån och klappa katten i Baden-Badenstolen. Det ska jag göra ofta i sommar.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Ja. Den katten trivs med dig. Det är då tydligt.
Mina sniglar har blivit spetsade, halshuggna, dränkta och berusade. Jag såg att grannen hällt ut kalk. Finns det andra bra tips?

Ha det bra på Hvilan! Det får väl snart bli dop!?

Pia-Lia

Annela sa...

Det finns en jätterolig bok som heter "50 ways to kill a slug" 50 sätt att döda sniglar - den finns på biblioteket.
Ja, snart måste det blir dopkalas.
Anna-Panna

Pollymia sa...

Hihi, snigelkrig vet jag inget om men mina föräldrar för sedan ett antal år tillbaka Rosornas krig med rådjuren....

Who links to me?