Who links to me?

10 september, 2005

Grisen Doris...Idag var det Landsbygdens dag på Liseberg och jag och Anders, 14 snart, gick dit. Det var massor med folk. Stackars barnfamiljer som lockats dit för att se kaniner och höns som man inte fick klappa. Och de stackars barnen ville ju inget hellre. En som jag i alla fall inte ville klappa var den jättelika Cherolaistjuren. Först trodde jag att det var en Belgian Blue, men det var alltså en Cherolais - en släthårig beige jätte. Fast Ardennerfölet var gulligt!
Men allting var igång och vi vandrade runt bland alla chokladhjul och kom hem med en låda Paradis och 2 Maraboukakor. Tänk att man inte kunde vinna 3 kg Alladin - det hade varit maffigt att bära runt på Liseberg och göra alla gröna av avund. Men det var för lite djur och för många stånd med korvar, grillade majskolvar, hemstickade tröjor och punchhonung.

Väl hemma gick vi genom parken hem och träffade grisen Doris. Det var dagens behållning:
En svart minigris ca 1 m lång bökade runt i gräsmattan kopplad till sin husse som låg och solade på en filt. Hon var ganka kelen och gullig, men jag skulle inte vilja ha henne hemma. Men hon var så tam så och gick på låda precis som katter!!!

4 kommentarer:

rita sa...

En god vän köpte en gång en minigris,,trodde hon, den bodde innomhus tills den blev lite för stor. Vikten slutade på 250kg,,så nån minigris var det ju inte, men otroligt tam och kelen, till o med rumsren,,, men det har ju inte med vikten att göra.

Lena sa...

Vi hade iallafall tur med grisen...med vädret...

Pollymia sa...

Åh, hur kunde jag missa detta?! Har så dålig koll på vad som händer här i stan... Men har haft en skön helg ändå.

Minigrisar ja, en tjej som jobbade inom hemvården hade en sådan och tog med den på jobbet en dag, till bla min mormor. Alla de gamla älskade den!!! Det var skoj...

Gnosan sa...

Minigris, jag vet ett par som hade en sådan hemma. Den gick omkring och hade sina små läten. Då min man ringde på deras dörr vid et tillfälle blev grisen så til sig att knorren, snurrade. Husse säger , gå och böka!! Grisen som jag inte vet namnet på går då fram till en saccosäck och kör ned sitt tryne där och börjar mycket riktigt att böka, min man tittar ngt förvånat på grisen och kan inte hålla sig för skratt.Den här grisen använder koppel och rastar sig precis som en hund, om den inte springer omkring i ägarens trädgård. Festligt !

Who links to me?