Who links to me?

22 september, 2005

Katter, lökar och knölar


Idag har vi varit hos veterinären och Tessla är kärnfrisk. Bara lite tandsten. Hon är allt från 5-6 år och uppåt och hon har blivit vaccinerad. Det var ett väldigt klagande på vägen dit, men väl inne var hon alldeles tyst och sa inget mer. Inte en när den hemska doktorn stack en nål i nacken på henne. Hon var jätteduktig och hade också blivit lagom tjock. Pälsen var blank och fin och nu saknas bara försäkringen som E. får fixa då hon kommer hem från träningslägret i Hamar. Efteråt blev hon så dåsig och trött ( och inte bara hon)och har sovit mesta tiden i kväll.
Så nu är vi alla lugna och glada.

Att trädgårdsamatörerna är snobbiga och lite "besserwissers" har jag också hört. Och det blir nog lätt så i en förening där alla ska briljera med svårodlade växter och latinska namn. Jag är dock tjenixen med ordförandens fru och hon är raka motsatsen. Hon håller en härlig distans till allt vad snobberi heter, men vet mycket om det interna spelet i föreningen, så hon kommer att bli en tillgång. Vi lärde känna varandra i Pelargonsällskapet för länge sedan och det är lite samma sak där. Mycket "tanter som "vet".
Men igår var det en kvinna som höll föredrag med ljusbilder (tänk att det finns ännu) om "lökar, knölar och rhizomer" och hon pratade och pratade och till slut snurrade i skallen av alla "vulgaris, angustifolia och benmjöl". Så det ligger nog något i det. De har dock en nybörjarkurs som jag tänkte gå. Jag har hört att det är matnyttigt för en ignorant amatör som jag och dessutom hade de många fina böcker som man fick låna med sig hem. MEN det bästa var att allra sist på kvällen var det lotteri av skänkta växter. Jag hade köpt 20 lotter och vann på 10!! Min kompis köpte 35 och vann på 7. De var roligt, men svårt att få med sig alla hem. Men det gick till slut.

Jag har idag också lyckat bli osams med min sjukgymnast och tänker inte gå dit mer. Så det så!!

4 kommentarer:

rita sa...

Att jag lämnade trädgårdsamatörerna fanns ju en anledning!
Sjukgymnaster ÄR friska,dom har aldrig varit i "vår" situation!
Tack o lov att Tessla är frisk o kry!

Lyckliga Grodan sa...

men vad gör du uppe på nätterna..

sjg finns det tusentals av .. det är som med allt annat.. det krävs personkemi för att det ska funka.. en del är rena puckon (av ngn konstig anledning kan barnmorskor och sjukgymnaster bli väldigt enkelriktat fanatiska...)

klia tesslan lite från mig..

Annela sa...

På nätterna när det är tyst och lugnt och alla männen i familjen sover DÅ slår jag till och ockuperar datorn.
Tack för alla tröstord om sjg.. Det behövdes - fast jag är glad att jag tog steget. Dock behöver jag nog en. Å andra sidan börjar min Qigong-kurs så kanske det löser sig ändå.

Jag kliar Tessla hela tiden.

Mamselamsen sa...

Ahaaa... din katt blev också dåsig och slö efter vaccinationen. Vår Ebba (13 veckor), sov i två dar... jag trodde hon var sjuk!

Who links to me?