Who links to me?

18 februari, 2006

Pelargonsticklingar



Idag snöar det och är en massa OS på tv. Om det blir något gjort idag så ska jag ta sticklingar från mina överlevande pelargoner och rota dem. Jag har i det närmaste slutat samla pelargoner men några skönheter vill jag ändå inte vara utan, såsom Kanariepelargonen, Anders Carmel, Rosalinde, Pagoda m. fl och absolut inte P. tetragonum den vilda pelargonen med sin trekantiga stam.
På bilderna ses Carmel och P.tetragonum.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Ohh vad härligt det låter med Pelargonier, då kan inte sommaren eller åtminstonde våren vara långt borta. Vad duktigt Du är som tar sticklingar på dina Pelargonier, jag har aldrig kommit så långt varken med sticklingar eller att få dem att övervintra.
Från Ing-Marie

Anonym sa...

Älskar pelargoner! Tyvärr till döds - msåte köpa nya varje år!

Nu har jag skrivit om dokusåpakändis och du fått ett ämne i skrivarcirkeln i min blogg.
"En resa alla borde göra"

Annela sa...

IngMarie: Kul att du skrev. Pelargoner är inte så himla svårt att övervintra. Men om mina sticklingar tar sig så tar jag med en ner till Lund nästa gång jag kommer. Eller kanske mina frösådder tar sig - då kan det bli en sån.

Mette: Vilda pelargoner har ofta blommor som är orchideliknande, men de är små. Fredsliljor är fina - de gillar jag skarpt. Men en orchide kan du väl unna dig. De är ju inte så dyra numera och lätta att sköta. Lycka till!!

En liten tant: Jag ska genast kasta mig över till din blog och läsa och skriva. Spännande!!

Annela sa...

När man köper orchideer så är de i en luftig plastkruka och de har ingen jord utan bark eftersom de i naturen lever på trädstammar och i bergskrevor. Gack ut och ge dig en lila orchidé. Hoppas få se en bild senare.
Lycka till!

Who links to me?