Who links to me?

13 januari, 2007

Coaching 4 - 16 januari


Förra veckan var det PRAKTIKSÖKARVERKSTAD. Ett långt och härligt ord, som nog inte ännu kommit in i SAOL. Det innebär att jag har gått runt på stan ca 2 timmar inkl. fika och sökt praktikplats till mig.
Men jag ska kanske skriva en liten resumé precis som i såporna.

Jag har kommit med i ett EU-projekt, Enter, som FK har tillsammans med en stadsdelsförvaltning här i stan. Jag har fått en egen jobbcoach, som ska försöka leda mig varsamt in i arbete av något slag igen. Det är en lång process, men hon tar det varligt och i min takt.


Jag har varit med om introduktion i projektet, samtal, idéeinventering, kompetensanalys och kompetensinventering, "work shop" om kompetens, skrivit ner tankar om hur min praktikplats ska vara beskaffad och sedan har jag varit ute på "fältet" och sökt praktikplatser.


Det känns väldigt konstigt att gå runt och fråga om företaget i fråga tar emot praktikanter när jag förut varit fast anställd i 25 år. Jag känner mig väldigt liten och det känns som om jag var på tiggarstråt, men ju fler jag frågat ju lättare blev det. Ni skulle sett hur lättade de blev när jag ska att praktikplatsen gällde mig och inte högstadieelever.

Jag vet ju inte riktigt vad jag vill göra de närmaste åren, men det skulle vara kul med något som har med litteratur eller textilt arbete att göra. Därför var jag runt i flera bokhandlar och förhörde mig. Inte ett enda napp fick jag. Dessutom var jag i några affärer som säljer linnekläder bl.a. Klädd i Konst och andra designers. Men det jag hittade som verkligen kommer att bli bra är en garnaffär som heter "2 Knit". Det är en ljus och fin affär med massor av fräcka garner runt väggarna i olika färger och i affären finns också uppstickade modeller och ett stickbibliotek. Det fina i kråksången är att om det inte finns så mycket att göra vid något tillfälle så kan jag hjälpa innehavaren att sticka upp modeller.Och den ligger 5 minuter hemifrån!! Visst låter det kul?


Coachen och jag ska gå dit på studiebesök i denna veckan och diskutera hur länge jag ska vara där per dag. Praktiken ska vara i 6 månader för att kunna utvärderas och till att börja med ska jag vara där 10 timmar/vecka. Detta kan sedan utökas efter min förmåga och om coachen tycker att det verkar lämpligt.


Dessutom börjar kören repetera i morgon!! Denna terminen ska vi sjunga bl.a. Carl Orffs "Carmina Burana". Konserter blir det i Eriksbergshallen den 15 april kl 15.00 och 19.00. Boka det ni som bor i Göteborg.


Gissa om jag är glad idag!!!

4 kommentarer:

Ca sa...

Men så roligt! Det är DU väl värd och jag tror DU kommer att trivas och framförallt tror jag Du kommer att tillföra en hel del till butiken. Jag har varit där och vet precis hur det ser ut.... :)
Olskroken är mitt "närtorg" om jag inte vill eller hinner in till Saluhallen och torghandeln där. DET är något jag saknar i Stockholm, i a f i närheten av där jag bor på Söder. Vill inte till Hötorget jämt...
Återigen - GRATTIS!!!!
Och ett stort varmt och välmenat LYCKA TILL.....

Annela sa...

Stort tack! Vad roligt att du känner till Olskroken. Rapporter följer. Jag lovar!!

Josephine sa...

Vad skönt Annela! Det låter som om du verkligen är på rätt spår igen :-) jag blir helt glad av att läsa detta!

Annela sa...

Tack Josephine. Det känns skönt att du hejar på mig

Who links to me?