Who links to me?

12 maj, 2005

Gräva,gräva,gräva...

Oj, idag var det jobbigt! Först cykla hela vägen till kolonin med cykelkorgen full av kryddplantor, kaffetermos och pinnen till regnmätaren jag fyndade på Hornbach. Jag tog med cykeldatorn också för att kunna mäta hur långt det är dit, men när jag skulle sätta på den så passade den inte. Hade tagit Johans istället. Jag orkade inte springa upp och byta, så jag får leva i ovisshet ett tag till. Men det tar mig 25-30 minuter dit, så det är säkert 5 km. Lite blåsigt var det också - sidvind vilket är kass, ingen medvind någon gång.

Vem kom springande när jag cyklade in på stigen till min koloni?? Jo, kissemissen, som jamade hungrigt och höll på att göra så att både jag och cykeln trillade. Jag hann precis sätta ifrån mig allt och öppna kattmatsburken innan hon fullständigt gick upp i limningen. Hon är sååååååå himla söt. Medan hon åt tog jag lite bilder på allt möjligt och bara jag kommer på hur man gör så ska ni få se hur det ser ut hos mig OCH så söt kolonikatten är.
Jag satte mig och fikade och då hoppade hon upp i knät och bara man petar lite på henne så spinner hon som en tokig. Vi satt i Baden-Baden och efter en liten stund sov hon och snarkade. Så det var bara att sitta kvar i solen och njuta. Kan man ha det bättre?
Efter en halvtimme var jag dock tvungen att göra lite nytta och bestämde mig för att försöka gräva upp potatislandet. Alltså potatisland och potatisland - det är helt igenväxt av maskrosor och annat ogräs och torrt och buckligt. Men nånstans måste man ju börja - fast det var verkligen jobbigt och ont i ryggen fick jag också. Fick ta många pauser i värmen, men det var ändå kul. Det syns ju resultat med en gång. Ska försöka få sönerna att gräva lite på söndag medan jag startar kriget mot maskrosorna. Jag hittade små sniglar idag också och det var bara - knips!! Men det finns fler djur i kolonin. Jag hittade ett jordhumlebo i en grop och jag vet inte vad jag ska göra med det riktigt. Man kan väl inte flytta det direkt, men det är inte så kul att ha dem där. Jag har blivit stungen av en jordhumla en gång och det gjorde så ont att jag blev yr.
Fast det bär mig emot att ha ihjäl dem också. Något förslag??

Det kom förbi lite andra kolonister då och då och då vinkar man och skriker: hej, hej!
Alla verkar så trevliga. Det finns många olika modeller på lotterna. Min granne Stig, har en pedantskött lott, som mer ser ut som en slottsträdgård än en kolonilott och
så är det min då som mest ser ut som kom-och-hjälp, och sedan finns allt däremellan. Men jag mår så bra när jag är där och idag fick jag nog lite färg på näsan också.
Däremot blev det inte planterat nåt - jag satte kryddorna i lådan under fönstret och sedan glömde jag bort dem. Det får bli i morgon.
Det blev dags för ännu en kaffetår och mer kela katten innan jag cyklade hemåt. Men oj vad jag var öm i rumpan och i benen när jag väl var hemma. Det kändes som om jag cyklat 5 mil och inte 5 km. Fast lite duktig känner jag mig - 1 mil cykling och mycket frisk luft. Jag kommer att sova gott i natt.
Tjingeling

2 kommentarer:

Pollymia sa...

Oj vad du står i, kul! och ha blivit kattägare på distans oxå, hahaha. Konstigt att en så gosig liten kisse inte har något hem!?

Mailar dig ang bilder

Kram Maria

Annela sa...

Ja, jag tror att det är en övergiven innekatt. Annars skulle den inte vara så kelen och gosig. Om det inte vore för att min man är kattallergisk så skulle jag genast ta med henne hem.

Who links to me?