Who links to me?

10 maj, 2005

Kolonitankar 10 maj 2005

Min lilla koloni är nyinköpt och består av en 200 kvm stor jordplätt där det står ett 5 kvm rosa hus med vita knutar. Det mesta av lotten är igenväxt, men det finns en massa perenner där som tittar upp allt eftersom.
Tanten som jag köpte av hade haft lotten i 30 år och gjorde en fin karta över var alla blommor och buskar fanns. Så nu är det bara att sitta och vänta på att allt ska komma upp. Mycket syns redan: gulsippor, vitsippor, påskliljor, pingstliljor, forsytia, tulpaner både röda och gula, förgätmigej och maskrosor. Dessutom finns det bärbuskar-vinbär, röda, svarta och vita, och fläder. Syrener och kaprifol hälsar mig välkommen när jag kommer och i ena hörnet står en STOR rhododendron. Rabarber finns och om jag har ork och lust så blir det ett potatisland också. Det har varit ett land tidigare med mandelpotatis i men det är igenväxt nu.

Idag åskade det och hällregnade när jag och kompisen Pia var där, men det var härligt ändå. Vi satt i mitt lilla fula hus och drack kaffe och åt kanelbullar och njöööööööööt.
Alla borde ha en koloni - jag känner att det är bra för själen. Det första jag gjorde när jag skulle dit första gången var att köpa en Baden-Badenstol.

Det följde med en kolonikatt också. Det är en svartvit långhårig katt som blivit övergiven. Vi ät tre grannar som matar henne och hon är så kelen och tillgiven. Så nu kan jag sitta i min Baden-Baden med en katt i knät och titta ut över "ägorna" när helst jag vill.

2 kommentarer:

Pollymia sa...

Åh så skoj detska bli att läsa om allt som händer på dina ägor! Ser verkligen fram emot det och kommer att titta in ofta.

Ha det bra/Maria (Pollymia)

HårdrocksHenke sa...

grymt!

Who links to me?