Who links to me?

28 maj, 2005

IKEA och 54 vinglas

Puh, vilken åskvärme det är ute. Det är nästan så att pelargonierna svettas. De har fått flytta ut på balkongen nu. Jag berättade väl att jag samlar på dem. Men i år har jag inte så många, ett 40-tal kanske. Tänkte att jag skulle begränsa mig lite eftersom jag har kolonin också.
Var på IKEA idag och skulle byta en sänglampa som inte lyste och där var en man som ville lämna tillbaka en matta. Om jag fattade saken rätt så hade han köpt en ullmatta på rea och nu var det så att mattan släppte ull så att hela familjens tillvaro var "ullig". Men han fick inte lämna tillbaka den eftersom reavaror säljs i befintligt skick. Detta kunde han inte fatta utan ställde så småningom till en scen och skrek och svor på ett orientaliskt språk, medan hans höggravida hustru bara såg trött ut. Han fick 2 alternativ: antingen lämna tillbaka den och då kastar IKEA den eller försöka sälja den själv vidare. Hur som helst några pengar blev det inte. "Så är konsumentlagen", försökte den stackars tjejen förklara. Jag blev lika trött som hans hustru på att han inte gav sig och insåg att han inte skulle få några pengar och att det finns regler för det mesta i Sverige.
Nåja, vi fick bytt lampan och handlat lite annat innan vi kom ut igen. Vi köpte 54 vinglas!!!! Vi måste ha glas till studentmottagningen och då var det lika bra att inköpa billiga glas. Sedan har vi så vi klarar oss ett bra tag.
Allt annat har vi catering till. En bekant fixar allt mat, dukning och gör till och med personliga tårtor till H och E. Så det blir en elgitarr- och en Ior-tårta. Tur att hon gör allt för jag skulle bli helstressad om jag skulle göra det. Och det är ju det jag ska undvika.

Om jag hinner ska jag sy en linnejacka till mig . Jag såg en jättesnyggt tyg på IKEA, vitt linne med figurer på - katter, rankor och en massa annat i svart.

Jag mår mycket bättre nu. Kan både svälja och sova. Jag fick komma till husläkaren samma dag jag ringde och när hon tittade i halsen ryggade hon och sa: Usch vad det ser ut. Här måste till mycket!!! Och jag fick antibiotika, hostmedicin, slemlösande brustabletter och beedövande gel att svälja innan jag ska äta. Nu kan jag tala, om än med hes röst, svälja ganska bra och sova utan att få värk i öronen. Det är jätteskönt!!
Ha en skön helg!!!

2 kommentarer:

Pollymia sa...

Hahaha, 54 vinglas, har ni plats att förvara det?! Vi tänkte göra så till bröllopet i sommar men sen kom pappa på att vi kunde låna allt porslin från Hvens frivilliga Brandkår - perfekt!

Ha det så bra i sommarvärmen, vi ska ta katterna med på utflykt till Delsjön...

Kram Maria

Annela sa...

Nja, hur förvarar man 54 vinglas i vanliga små köksskåp?? Jag har ingen aning. Så långt har vi inte tänkt, och inte känner vi någon i frivilliga brandkåren heller. Vi får väl ha en depå i förrådet och ta fram efterhans som vi kraschar dem.

Who links to me?